Asukkaat luovat itse kiinnostavaa sisältöä

Hankkeeseen osallistuvien kylien asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa konkreettisesti oman kylän kotisivujen sisältöön. Kun sisällön tuottajia on useampia kuin yksi, löytyy varmasti kiinnostavaa sisältöä jokaisen kävijän makuun. Päätähtinä kotisivuissa on tiedon välittäminen, mutta tämä ei välttämättä tarkoita lakonista esitystapaa itse tekstissä.

Sippukylien kotisivutyöryhmä lokakuussa 2013

Sippukylien kotisivutyöryhmä pitämässä palaveria lokakuussa 2013

Usein kiinnostavin ja täysin tavallista suomalaista kansalaista kiinnostava sisältö tulee ruohonjuuritasolta, arkielämästä. Harvassa ovat ne, joita ei lainkaan kiinnostaisi omien koti- tai synnyinkulmien tapahtumat ja menot. Esimerkiksi muualle muuttaneet saavat kotiseudun ikävöintiin parantavaa rohtoa juuri toimivien ja ajantasaisten kotisivujen kautta.

Verkkotekstien luominen ei suinkaan ole hommaa sieltä helpoimmasta päästä. Joskus tietoa joutuu kaivamaan hyvinkin pitkään ja monen puhelinsoiton päästä. Valmiiksi ja luettavaksi tekstiksi päätyvä tieto on usein oikean työn takana. Valmiista tekstistä saa ja pitääkin olla ylpeä, vaikka usein kohtaamani aktiiviset kyläläiset vähättelevät omaa panostaan.

Tarkista täältä hankkeeseen osallistuvat alueet. Jos oma kotikylä löytyy listasta, olet tervetullut vaikuttamaan kotisivujen sisältöön. Sinun ei tarvitse olla tietokonenörtti eikä maisteri, vain ripaus luovuutta ja hyppysellinen motivoitunutta asennetta riittää.