Puheena nyt…

Itä yskii…

Kansainvälinen meno on idänsuunnalta alkanut yskiä monella tapaa. Pakotteet puolin ja toisin kiusaa niin meitä kuin naapureita. Rajan olemassa olo idän ja lännen välillä korostuu. Joskus on sanottu, että näillä konnuilla on aina eletty rajan luomilla ehdoilla, milloin kirouksen, milloin menestyksen piirissä. Mutta milloin opimmekaan havahtumaan katselemaan muualle maailmaan? Milloin luomaan moniosaamisen keinot, ja tekemään omaa sisäistä yhteistyötä? Yksin emme pärjää, mutta yhdessä jaksaisimme paremmin.

Puheena nyt…

Suomen suosituin lomakuukausi on eletty varsin lämpimissä merkeissä. Elokuu on alussa, ja monet Keski-Euroopan matkailijat suuntaavat lomalle myös Suomeen ja tänne Kaakonkulmalle. Ja hyvähän se vaan tekee monelle alueen palvelujen tuottajalle saada matkailijat tänne. Jokainen meistä voi osaltaan edesauttaa kotiseutumme elinvoimaisuuden pystyssä pysymistä. Tässä linkki josta voit katsella tämän seutukunnan matkailutarjontaa. EU-alueen lomavirroista on varmasti apua paikata tuota itänaapurin matkailun hiipumista, jonka syyt ja seuraamukset ovat heidän omia juttuja.

Tästä nyt puhellaan on vapaa ikkuna maailmalle. Jos ketä kiinnostaa ja innostuttua tuoda puheenaiheita julki, niin meilaappa juttu virjoenkyla@gmail.com postiin aiheella Tästä nyt puhellaan. Näin pienestä se uuden luominen on kiinni.

Tervesin sivujen päivittäjä

 

 

Kesälomalla…

Suomi, kuten myös Virolahti viettää heinäkuulla kesälomaa.
7.7.- 13.7. Virolahdella nautiskellaan monella tapaa Virolahti -viikon antimista, joita on monen moisia.
Eikä sovi unohtaa pitäjän perinneruokaa Hapanvelliä. – Toiset siitä tykkää toiset ei. – Allekirjoittanut kuuluu siihen joukkoon joka nautiskelee sitä näin juhlaviikon kunniaksi. Ainakin viikon toimineessa Hapanvelliravintolassa velli on todella hyvää, kuten pääjuhlassa Klamilan kalasatamassa tarjoiltu velli. Kiitos kaikille velliemännille! Ruoka on tärkeä osa myös juhlan viettoa.
Virolahti -viikon ohjelmisto jakautuu lomalaiselle sopiviin ”pikkuannoksiin”, tapahtuma päivässä parhaana kaksi. Kyläyhdistyksen puuhaama kuvanäyttely yhdessä Hapanvelliravintolan kanssa houkutteli lähes 500-600 katselijaa katsomaan pitäjän muuttuneita näkymiä. Ravintolan pitäjä kertoi parhaana päivinä  velliä menneen  150 litraa kaupaksi. Hapanvellimarkkinoilla sain monet kiitokset välitettäväksi velliemännälle hyvästä vellistä.

Pitäjän juhlaviikkoa pikkasen  pisti silmään Virojoen kylän keskustassa lojunut risukasa. Toki liikenneturvallisuus parani huomattavasti apteekin risteyksessä tienvarsipensaikon kaadosta, mutta  lopullinen silaus ja kymmenen pistettä  olisi tullut jos kaatojätteen olisi saman tien korjattu pois.

Nyt kun vietellään kesälomaa, ehdotan ns. lomapohdiskeluksi itse kullekin taholle seuraavaa: Voitaisiinko jo tulevan syksyn kuluessa koota eri yhteisöjä ja toimijoita koolle pohdiskelemaan tulevaa vuotta ja erityisesti  2016 merkkivuoden tapahtumia.

Virojoen kyläyhdistyksen puolesta toivotan kaikille hyvää ja nautinnollista kesää!

Psta: Aki Ruuskanen

Vastaa