Repoveden kansallispuisto

Repoveden alue on ollut retkeilijöiden tiedossa jo vuosikymmenten ajan. Jylhät maisemat, kirkkaat vedet ja etelän erämaiset olosuhteet ovat houkutelleet ja koukuttaneet kävijöitä jo Kekkosen ajoista asti.

1970-luvun lopulla Repovettä esitettiin jo ensimmäisen kerran kansallispuistoksi mutta kesti vielä lähes 30 vuotta ennenkun 1.1.2003 Repovesi sai virallisen kansallispuistostatuksensa. Puisto jakautuu useampaan osaan, puolet puistosta on varsinaista kansallispuistoa ja puolet UPM:n lahjoittamaa Aarnikotkan metsän suojelualuetta. Osa puistosta on Puolustusvoimien Pahkajärven ampuma-alueella, jonne ei retkeilijöillä ole menemistä. Varoalueen raja on merkitty puihin valkosinisin maalauksin.

Repoveden alue on muuttunut savotta-ajoista. Kansallispuistoksi tulemisen myötä Metsähallitus on tullut huolehtimaan alueesta. Vuosien varrella kävijämäärät Repovedellä ovat kasvaneet sekä myös kansainvälistyneet. Repoveden polkuverkostoa on muutettu kestämään kulutusta paremmin ja opasteita on lisätty, jotta alueen luonto kestäisi kasvaneet kävijämäärät.

lisätietoja osoitteesta repovesicom

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

*

code