Pyhältö starttasi kohti kotisivuja

Pyhällön talousalueen kylätoimijoita kokoontui viime torstaina 31.1. kotisivujen opastustilaisuuteen. Lyhyen varoitusajan takia kokoontumispaikaksi valikoitui Liikkasten perheen kotitalo. Ruokapöytä muuntui parin tunnin ajaksi tietokonetyöpöydäksi kun toimijat tutustuivat kotisivujen sisällönhallintajärjestelmään.

Kuvassa Pyhällön talousalueen kylätoimijoita

Kuvassa Pyhällön talousalueen kylätoimijoita

Tilaisuus oli ensimmäinen laatuaan Pyhällön talousalueen toimijoille, mutta ilta eteni rennon ilmapiirin saattelemana. Uutta opittavaa oli paljon. Oppimisen tukena on onneksi portaalin edu-sivusto. Sivustolta löytyy tällä hetkellä perusohjeita ja oppaita sisällön tuottamiseen kotisivuille. Positiivinen yllätys osallistujille oli se, että perusoppaan voi tulostaa suoraan paperille. Paperista ohjetta on nimittäin mukavampi lukea, varsinkin jos tekee samoja asioita tietokoneella.

Uuden oppimista ja helppoa sisällön julkaisua

Alku vaikutti myös opastuksen pitäjän näkökulmasta lupaavalta, mutta yhdessä illassa ei tehdä ihmeitä eikä valmiita kotisivuja. Seuraava tilaisuus sovittiin viikolle 8, mutta tarkempi aika ja paikka selviää myöhemmin. Jo tuon tilaisuuden jälkeen kylätoimijat pärjäävät niin sanotusti omillaan, jolloin kotisivujen tuottaminen voi todella lähteä käyntiin.

Opastus keskittyi pääosin tekstisisällön lisäämiseen ja kategorioimiseen kylän kotisivuilla. Mielenkiintoa lisäsi erityisesti se, että sisältöä tuottavan henkilön ei tarvitse osata kotisivujen tekemisessä aiemmin tarvittua HTML-ohjelmointia. Illan aikana myös ideoitiin kotisivujen valikkorakennetta alustavasti ja luotiin sivupohjat muun muassa alueen kylille ja yhdistyksille.

Seuraavassa tilaisuudessa perehdytään lisää kotisivujen työkaluvalikoimaan ja loihditaan sisältöä sivustolle. Lisäksi kerrataan aiemmin opittuja asioita, jotta myöhemmin mukaan tulleet toimijat pysyvät jatkossa asioissa mukana.